Quotes.

"I wanted a perfect ending. Now I've learned, the hard way, that some poems don't rhyme, and some stories don't have a clear beginning, middle, and end. Life is about not knowing, having to change, taking the moment and making the best of it, without knowing what's going to happen next."

January 1, 2010

ilovethewayyousmile.


saya mungkin akan mati kebosanan.


tadi ade dengar dengar kabar berite, budakbudak SBP banyak dah dapat tawaran macammacam. seperti UTP. wahh, im so damn jealous. -,- tu la luna, spe sruh dulu ta blaja pepandai, tengok. hee. serious ohh. memang sangat sangat jealous. can you imagine how easy they are. no need to cmpte bagai nak rak dengan thousands of student dah. okai, saya tasuke dengar berita ini. no im not dengki. just, WAHHH. kagum bcause they are soo pandai, and perjalanan dorg nak mintak shcolarship sangat la mudah. and some of them da memang dapat dah. luna laa masih ditempat yang lame tanpa sebarang perubahan. i've to compete with a thousands of student. and great news yang menambahkan kegusaran hati. smue scholarship nak yang xtve koko and pandai btutur. which duedue luna tade. well, macam da tawu, i wont get. da la luna, stop berangan benda yang susa na di capai boleh? hee. tak boleh kott.


i dont know, i cant stop thinking of it. i really want it. my abang says amek Actuarial science a.k.a sains akuari. i know, semua orang cakap susah nak mati. but my abang says, scholarship dye oke, plus ta banyak org berani amek. so, taya na cmpte ngn ramai sangat. but cabaran ny chinese laa sebab biase ny if, they are not in pure account, dorg akan amek sains akuari. hmm. and orang cakap jugak perempuan jarang amek this course sebab susa sangat. and ble dengar semuasemua tu buat aku jadi raguragu nak amek nieh. add maths kat sekolah pun na tekentut blaja baru oke. tu pun setakat oke. tak xcllnt pn. aduhaii. macam mane la if aku amek, bergelumang dengan maths. statistics. waa. stndrd medic aku rase, cume medic a part of remember-ing and akuari nieh mengira. mesti calculator jd teman seumur hidup aku kan. hmm, mak aku cakap pulak. peluang pekerjaan tade la luas mane. situsitu je nanti. well, semua tu begantung kat luna. if luna nak tu. insya-Allah ade rezeki dapat la kerja kan.


i love love love to be an architect, but but but im not creative and blablabla like what architect should have la kan. waa, i really love to be an architect. bcause luna suke tgok rumah cantikcantik and i always hoping thatone fine day, luna bley reka rumah luna sendiri. by my own hand. mesti lg berharga kan. im not orang kaye who can hire an architect, my dad orang biasebiase je. they cant hire an archiect. rumah pn sempoii je. asal boleh berdiri lindung kami anak beranak dah la. tade istilah nak upah interior designer ke ape. decorate je seniriseniri. luna harap evntgh im not an architect or a home designer, one day luna ley hire them fe my parents house. yang luna beli ble luna kaya nanti. hee. impian tinggi menggunung betul. cinta betul saya terhadap rekabentuk dan etc nieh. well, architect pn memerlukan maths. so fe those yang cube nak lari dari maths tp na amek architect bek tapaya la. sebab maths is everywhere. xcpt if amek law. tu je la. setakat kirekire bpe tahun penjara je. congak pn bley,cheyy. hahaha.


nak amek engineering. hmm, i dont know. i love physics and math. but. im not xclent in both subject. plus, some ppl says, "oit, perempuan pnye otak more to mengingat. laki yang tk mgiregire nie". okai fine, saya admit tu. sememangny lelaki memang jauhh lebih pakar bab kirakira more than girls do. hee.  so now, macam.. hee. i cant be an engineer i guess. tade keyakinan langsung. well, my sis said, if i want to be an engineer, amek la diploma dulu if ta yakin na amek asasi because diploma blaja slowly sket dari asasi. hmm. pk lagi. dapat ke luna result yang melayakkan semue nieh. hee. tatao la. then, agak ny if luna amek enginering nieh, there is no scholarship yang layak kot. smue ny tinggitinggi. hmm.


dentist? acc luna terinspirasi nak jadi dentist because tlampau nak sangat berpagarkan besi di gigi ini. na mintak kat ayah, but.. im not kaye. so, malas la nak susakan ayah. nanti if dapat scholarship bestbest. peruntkkan kat braces sket. so, im so so so interested towards dentistry nieh. some ppl say. *asykasyk org cakap je. okai. dorg ckp, its quite tough. smtym its lagi lagi susa dari medic. i macam.. wahh. tgk my abg medic student yang study gegile nieh, dapat result tade la A+ pn. anatomy la ape ah. pening. cne la org ckp dentist lagi susa? mati kot na study macam tu. mybe because dentistry blaja lbey kurang medic, but shorter. discount 1 year kan? hmm. ya Allah, harapharap luna bley jadi dentist macam yang my mum was hoping fe. my dad na i want to be a doctor. which is memang susa. acctly both susa na dapat. so skrg, luna na cakap awalawal, sorry, if im not get what both of you want. im just ordinary student. yang never score xclent result..


pape pn, depends on my results, i do hope, luna dapat salah satu nieh. but if semua tadapat. luna pegi kat nursing or tessel. tessel or tesol? wtv la. but antare due la. both oke. and both my parents tak kesa. janji belajar kan? heh. banyak kot pahale both keje tuu. helping ppl. but kawankawan semua gelakkan. dorg tak percaye langsung luna bley jadi good nurse or good teacher. kejam kan mereka? =.=


ohh, suda 2010.
Happy New Year ppl,
semoge indah sahaja perjalanan kamukamu tahun ini.


today notes ; panjang saya mengarang. saya rindukan awak. ye, awak. nak naik bende spinning tu. i miss you a lot lot lot. T__T


pocketfullofsunshine,
lunasayang.


2 comments:

Fate S said...

luna, Happy New Year! :)

changed my blog address

http://banyakkisah.blogspot.com/

luna. said...

okai. Fate S. thankyou. happy new year too. (: